berek
sátorozóhely és íjászat

Fontos információk

Partra és vízre szállás
A kényelmesebb partra és vízre szállást egy partoldalban lévő széles lépcső szolgálja.Út
A sátorozóhelyre a területhez tartozó, a nyomvonalon kavicsozott magánút vezet. Személy- és tehergépkocsival is lehet rajta közlekedni.


Parkolás
A sátorozóhely szolgáltatásait igénybe vevőknek a parkolás ingyenes.


Utazás
Vonattal utazva a Szombathely-Körmend-Szentgotthárd vonalon Rátót állomáson kell leszállni. Innen a sátorozóhely kb. 2 km. Gépkocsival, kerékpárral Körmend irányából Rábafüzes felé tartva a 8-as főútról Gasztonyt elhagyva a Rábagyarmatot jelző tábla után balra kell lekanyarodni. Ezt követően Rátóton áthaladva is mindig balra. A falut elhagyva kb. 800 m után, a Rába híd előtt, balra vezet be az út a sátorozóhelyre.


Vásárlás
Rábagyarmaton alapvető élelmiszert, gyümölcsöt, zöldségfélét, egyebet két vegyesboltban lehet vásárolni. Az árurendelésben ezek a kis boltok csak a helyi igényeket veszik figyelembe. Emiatt pékárut, tejterméket, bizonyos húsárut - csoport vagy több személy részére - célszerű megrendelni.

COOP MINI   FORTUNA PRESSZÓ FENYVESALJA CUKRÁSZDA
Rábagyarmat,
Fő út 2.
  Rábagyarmat,
Kocsis László út 13.
Rábagyarmat,
Fenyvesalja u. 18.
+36 94 440 021   +36 94 440 486 +36 20 5679 927

Sport
Az esőbeálló mögötti gyepes részen lehet focizni, tollaslabdázni, röplabdázni, íjászni. Sakk-készlet is van.


Szórakozás
Ha netán az ördög bibliájával szeretné múlatni az időt, adok hozzá egy-egy paklit. Ha egy-egy pohár csapolt sörre vagy egyéb "nyakolajra" vágyik, netán a készlete kifogyott, sétáljon be Rábagyarmatra! Várja Önt a Kocsis László úti Fortuna Presszó és Élelmiszer.


Horgászat
A változatos mederviszonyok, a sokféle vízmélység és vízmozgás más-más halfajt rejt. (Márna, compó, keszeg, paduc, sügér, balin, harcsa, csuka, süllő, stb.) Ebből eredően kifogásukhoz sokféle praktikát lehet alkalmazni. Ez már önmagában élmény. Ha a szákban több virgonc jószágot szeretne látni, akkor két-három napot célszerű itt tölteni. Így lesz elegendő idő a legmegfelelőbb hely kiválasztására, a beetetésre, tapasztalatszerzésre. A horgászok a folyó adta lehetőségeken túl szerencsét próbálhatnak a kb. 7-7 km-re lévő Ivánc alatti Himfai tónál és a máriaujfalui Hársas tónál. Több horgászbolt található Körmenden és Szentgotthárdon is, ahol csalit, egyebet, és napijegyet lehet beszerezni. (Információ: Szentgotthárd: Trabucco Horgászbolt 06-20-9721-025; 06-20-4689-423; Körmend: 06-30-217-6223)


Fürdés
Távolabbra csak az úszni tudók merészkedjenek, mert a sodrás és a hirtelen változó meder veszélyeket rejt, alapos úszni tudást igényel!


Környékbeli látnivalók
Rábagyarmat elnevezésében a honfoglaló Gyarmat törzs neve rejlik. Az erdők borította dombok tövében megbúvó csendes, békés kis falu természeti szépségei, szubalpin klímája, a folyó adta lehetőségei okán méltán volt és lehet a pihenni vágyók célpontja. Érdemes felkeresni a falu templomát, az újjászületett tájházat. A Fő utcai séta , barangolás az erdőkben, a Szent László forrás, a Rábel- házi kápolna meglátogatása maradandó élményeket nyújt.
Rátóton, a Széll kastély védett parkjában természeti értékekre csodálkozhat rá, közvetve Vörösmarty emlékével találkozhat. A 48-as mártírokra emlékeztet az Aradi park, amivel kapcsolatban Deák neve is felmerül.
Szentgotthárd és Körmend, a két legközelebbi város, akár műemlékei miatt is megér egy látogatást. A csodálatos szépségű Őrség "fővárosa", Őriszentpéter, s mellette a Szalafőn lévő tájház együttes innen kerékpárral egy órán belül kényelmesen elérhető.


Vendéglátás
Vendéglátóhelyet étkezésre 3-7 km távolságra már talál.
Legközelebbi Gasztonyban a főút mellett a Kocsi Csárda. Innen pizza és egyéb étel rendelhető, amit ki is szállítanak.
Rendelés: Gasztony, Petőfi u.8. • Tel.:3+36 30 968 2309